Aksen Warna dan Kombinasi – Keputusan Pemilik Rumah

1906 Brick Queen Anne Victorian

Memilih warna cat rumah luaran boleh menjadi menarik, mengecewakan, mengganggu, dan mengelirukan. Apabila anda perlu membuat keputusan tetapi anda merasa terlalu terharu, melihat sekeliling anda. Apa yang telah dilakukan oleh orang lain? Berikut adalah beberapa cerita dari pemilik rumah seperti anda. Anda tidak bersendirian.

“Robilium” memiliki kecantikan. Ini 1906 Brick Queen Anne Victorian adalah empat cerita di belakang dan tiga cerita di hadapan. Ia mempunyai banyak tingkap kaca berwarna. Bumbung utama adalah batu permata hijau yang berlainan baru dengan selokan tembaga. Warna cat sebelumnya adalah bata merah, dan hijau. Batu bata mempunyai sendi mortar kapur yang sangat kecil berwarna merah seperti batu bata. Rumah itu terletak di daerah bersejarah tetapi pemilik rumah bebas memilih warna.

Projek? Kami baru-baru ini menggantikan bumbung batu atap dan sirap depan dan menambahkan sub-atap tembaga. Kita kini perlu melukis trim. Saya selalu suka melihat krim dan batu bata tetapi daerah bersejarah disyorkan merah sepadan warna bata. Saya mendapati bahawa kulit merah menyembunyikan semua kerja kayu yang bagus dan ingin mengelakkannya. Kita perlu membuat keputusan.

Senibina Pakar Nasihat:
Suruhanjaya Bersejarah Tempatan sering mempunyai cadangan hebat berdasarkan pengalaman individu dan kolektif mereka. Setiap kali anda muncul di papan, tanya banyak soalan mengenai cadangan mereka. Namun, jika anda “bebas memilih warna, bina rumah atas tanah sendiri” pergi dengan usus anda dan pilih apa yang anda suka.

Apabila kita melihat rumah-rumah batu bersejarah yang terkenal, kita sering melihat bahawa putih adalah warna pelengkap. Banyak rumah besar di Amerika Syarikat adalah konservatif dalam skema warna. Bata bata Thomas Jefferson Monticello mempunyai trim tingkap putih dengan penutup hitam, dan Long Branch Estate di utara Virginia mempunyai skema warna yang sama. Tetapi akhir zaman Victoria, seperti Queen Anne atau Octagon Styles, boleh menjadi lebih berani, dengan keseimbangan yang baik dari bata merah, hijau, dan krim. Sesetengah warna trim bergantung kepada warna bata.

Tetapi kebanyakan kita bukan Astors atau Jeffersons. Simpati kami adalah dengan pemilik rumah bersama yang terhad, yang rumahnya begitu besar sehingga anda benar-benar ingin melukis kawasan tersebut sekali sahaja. Kombinasi warna akhir mungkin perlu divisualisasikan dengan lukisan lakaran pensel berwarna atau beberapa alat perisian percuma yang tersedia.

Selain itu, jika bandar anda membenarkannya, anda mungkin dapat melakukan sesuatu dengan melepaskan tembakan yang besar-melukis warna warna batu bata itu akan memindahkan mata kepada aspek yang lebih menarik di bangunan yang indah ini. Tangga melarikan diri komersial diperlukan, tetapi, ingat, mereka bukan butiran seni bina yang memerlukan cat aksen.

Warna untuk Rumah Red-Roof

1975 California Home of About.com reader

Pemilik rumah Kerryannruff membeli rumah California tahun 1975 ini, dengan kombinasi warna dan bahan binaan yang menarik. Warna sekarang adalah tan cahaya dengan trim coklat gelap, tetapi bata berwarna-warni mengelilingi pintu depan, melengkapkan bumbung jubin merah.

Projek? Kami berada di tengah-tengah pengubahsuaian utama bahagian depan dan belakang. Sebelum kita membuat keputusan akhir pada hardscape dan penanaman kita fikir kita bijak memilih warna terakhir renovate rumah. Kami akan melukis seluruh rumah. Bumbung akan kekal jadi kami perlu memastikan pemilihan warna kami benar-benar berfungsi dan tidak menonjolkan bumbung merah lagi.

Senibina Pakar Nasihat:
Warna beige dan coklat di sana kini indah, dan harmoni baik dengan bumbung merah dan trim bata. Kerana batu bata dan bumbung, rumah ini nampaknya ingin menjadi warna coklat, kuning, atau taus. Untuk menyerlahkan pintu depan, pertimbangkan warna bumi yang berbeza seperti zaitun atau pear hijau-kontras, tetapi tarik warna warna dari bata di sekelilingnya. Ingatlah untuk mempertimbangkan perkara yang berbeza, juga-biarkan rumah anda bersinar! Anda banyak berfikir tentang apabila anda memilih cat luaran anda.