Berapa Lama Perlu Membaharui Setiap Bilik Single Di Rumah Anda

Kontraktor mendapat rap buruk kerana tidak menyelesaikan projek dengan tepat pada masanya. Apabila anda mempunyai habuk pada segala-galanya dan orang asing di rumah anda, ia pasti akan merasa seperti keabadian. Tetapi mengekalkan kewarasan semasa merombak-kedua-duanya, dan kontraktor anda-memerlukan kesedaran tentang berapa lama masa untuk pengubahsuaian rumah. Ia mengambil masa yang lama untuk renovate rumah!

“Kontraktor yang baik membina jadual dan berkata, ‘Ini adalah tarikh permulaan, dan inilah yang akan berlaku dalam beberapa minggu akan datang. Demo bermula pada tarikh ini dan seterusnya,” kata Diane Welhouse, CKBR, Eksekutif Pengarah Milwaukee Chapter of the National Association of Remodeling Industry (NARI). “Kebanyakannya turun kepada komunikasi, dan pemilik rumah perlu memahami bahawa apabila mereka memulakan proses renovasi yang utama dalam skop, seperti dapur, mandi, atau tambahan, rumah mereka akan diganggu selama empat minggu atau mungkin lebih hampir 16 minggu. “

Tahu di depan bahawa kelewatan adalah perkara biasa dan, terutama sekali untuk projek-projek besar seperti penambahan bilik atau dapur yang baru, mungkin ada masa yang tidak banyak berlaku kerana kontraktor sedang menunggu pemeriksaan, produk, atau subkontraktor. Kebanyakan kontraktor menjangkakan kelewatan atau masa yang dihabiskan untuk menunggu, dan membina hari-hari ke dalam jadual.

Berikut adalah beberapa perkara yang mungkin menyebabkan kelewatan: produk yang berada pada backorder, seperti kabinet dapur atau jubin tertentu yang keluar dari stok, yang menghalangnya dihantar pada masa; subkontraktor yang berjalan di belakang jadual, seperti juruelektrik yang bekerja di projek lain; cuaca buruk, yang boleh menjejaskan projek luar seperti membina geladak, membina tambahan, atau memasang bumbung baru; masalah yang tidak dijangka, seperti acuan atau kayu rosak di dalam dinding, yang tidak dapat dikesan sehingga pembongkaran bermula; Pemilik rumah tidak memilih bahan pada waktunya, yang menunda pesanan dan kemudian jadual penghantaran.

Bagaimana Long Setiap Bilik Membawa

Banyak pembolehubah boleh menjejaskan tempoh masa, terutamanya skop projek dan saiz kru kerja. Itulah sebabnya pengubahsuaian bilik mandi dengan kabinet dan lekapan baru mungkin mengambil masa tiga minggu, manakala satu di mana anda mendapat jubin baru dan lantai yang dipanaskan mungkin mengambil masa beberapa bulan.

“Proses pembentukan semula bukan sekadar merobek lama dan meletakkan baru,” kata Louis M. Weiher, CR, CCP, presiden, pemilik, dan pengurus besar Carmel Builders, Inc., di Menomonee Falls, Wis. “Pemilik rumah perlu menyedari, dan sering kali tidak, proses pembentukan semula tidak bermula dengan demo. Ia bermula pada saat anda menyewa pereka atau perusahaan yang membina reka bentuk dan mula merancang projek anda.”

Berikut adalah gambaran mengenai berapa lama remodel biasanya mengambil apabila kerja di tapak bermula:

image

Penambahan biasanya merupakan projek terpanjang untuk diselesaikan. Yang terbalik adalah bahawa anda secara teorinya masih mempunyai dapur berfungsi dan bilik mandi semasa merombak-kemewahan yang anda tidak mempunyai projek lain. Ini adalah proses yang sama seperti membina rumah baru, hanya pada skala yang lebih kecil. Kelewatan boleh disebabkan oleh Alam Semulajadi. “Anda boleh berada di belas kasihan cuaca,” nota Welhouse. “Anda juga mungkin mempunyai masalah dengan produk yang dihantar atau menuang konkrit atau membingkaikan jika ia sangat sejuk.”

image


Menukar susun atur, seperti tempat dapur, peti sejuk, dan sinki terletak, tambah pada jangka masa, kerana kemas kini ini boleh melibatkan paip paip baru yang sedang berjalan, memasang saluran elektrik baru, dan mungkin menambah saluran gas baru. “Bilik-bilik perlu diukur untuk kabinet khusus, dan boleh menunggu selama dua hingga empat minggu untuk mendapatkan mereka,” jelas Welhouse. “Untuk countertop high-end, jika anda ingin pekerjaan yang berkualiti, anda mahu kabinet dasar anda dipasang, kemudian countertop diukur dengan laser. Ia mengambil masa untuk mendapatkan countertop dipotong untuk saiz. Tiada dinding yang pernah persegi, dan langkah-langkah laser setiap indentasi atau ketidaksempurnaan jadi apabila countertops dipasang, mereka sesuai dengan lancar tanpa jurang. “