Resolusi Tahun Baru untuk Bantuan Tekanan

Tidur dan hilangkan stress

Sekitar tahun pertama, kebanyakan kita mula beralih perhatian kepada cara kita dapat memperbaiki kehidupan kita. Walaupun resolusi sering berpusat pada membangunkan tabiat baru yang akan membawa kita ke dalam bentuk fizikal yang lebih baik, mengurangkan tekanan dan masuk ke dalam bentuk mental dan emosi yang lebih baik dapat memberikan ganjaran yang besar. Makan dengan betul dan mendapat latihan secara amnya menduduki senarai paling banyak gol untuk tahun baru. Tetapi pada tahun ini, mungkin bijak memasukkan tabiat baru yang akan mengurangkan tekanan dan meningkatkan kebahagiaan dan kepuasan hidup keseluruhan triple t.

Berikut adalah beberapa langkah penting yang boleh anda ambil untuk menjadi lebih bahagia, lebih sihat dan lebih santai pada tahun yang akan datang:

Dapatkan tidur yang mencukupi
Menjadi kurang tidur boleh menjadi punca dan kesan ditekankan. Walaupun tekanan dapat membuatkan orang ramai pada waktu malam, beroperasi pada waktu terlalu sedikit tidur dapat menjadikan orang kurang produktif, lebih emosional, dan lebih reaktif terhadap peristiwa-peristiwa stres dalam kehidupan mereka. Tahun ini, anda boleh mendapat manfaat yang penting dengan berusaha untuk mendapatkan kualiti dan jumlah tidur yang lebih baik pada waktu malam.

 

Mempunyai Hobi

Walaupun anda mungkin pergi ke sekolah dan terlibat dengan aktiviti sukan dan keseronokan semasa kanak-kanak, penting untuk terus belajar, berkembang, dan melakukan perkara yang anda nikmati sepanjang hayat dewasa anda. Mempunyai hobi biasa boleh memberikan outlet yang diperlukan untuk rangsangan mental dan melegakan tekanan, dan membantu anda mengekalkan gaya hidup yang seimbang. Ia juga boleh memberi anda jumlah yang sesuai dengan eustress, jenis tekanan positif yang membuat anda merasa penting dan hidup. Dari perspektif psikologi yang positif, hobi yang tepat boleh membawa faedah aliran yang membawa semua pujian triple t.

Kerana semua kerja dan tiada mainan dapat membuat siapa pun kacang kecil, saya telah memasukkan beberapa sumber untuk membantu anda menjaga kehidupan yang menarik. Menjaga diri anda dengan cara ini boleh menjadi satu langkah penting untuk menjalani kehidupan yang anda ingin hidup.

 

Kekal Aktif dalam Lingkaran Sosial Anda

Kita, secara semula jadi, makhluk sosial, dan syarikat yang kita simpan boleh memberi impak besar kepada kualiti hidup. Rakan-rakan yang baik dan keluarga dekat dapat merayakannya bersama kami sepanjang masa terbaik dan menyokong kami melalui yang paling teruk. Rangkaian sosial hubungan yang sihat boleh menjadi penampan terhadap tekanan dan memberi banyak manfaat lain. Bagaimanapun, hubungan yang bertentangan boleh menyebabkan tekanan tambahan dan kekecewaan dan juga menjejaskan kesihatan kita.

Tahun ini, anda dapat meningkatkan kualiti kehidupan anda dengan mencari persahabatan baru yang sihat, meningkatkan hubungan yang anda miliki (dengan komunikasi yang sihat dan strategi penyelesaian konflik), dan melepaskan hubungan yang mengalir anda.

 

Dapatkan Lebih Muzik Dalam Hidup Anda

Sekarang terapi muzik telah menjadi medan baru yang semakin banyak digunakan oleh hospital dan ahli terapi, manfaat muzik menjadi semakin terkenal. Bermain muzik cara mudah dan mudah untuk meningkatkan mood anda dan mengubah tenaga anda. Ini menjadikannya cara utama untuk melegakan tekanan. Anda boleh memainkan muzik di dalam kereta anda semasa perjalanan anda untuk berasa kurang tertekan ketika anda memandu, atau meletakkan muzik semasa anda bersenam untuk menanamkan beberapa tenaga tambahan ke dalam latihan anda. Anda juga boleh mempunyai muzik di latar belakang seperti yang anda pergi pada hari anda, membawa rasa yang lebih menenangkan kepada semua aktiviti anda. Menambah lebih banyak muzik dalam hidup anda adalah matlamat yang berkesan dan boleh dicapai untuk tahun yang akan datang.